Biztonságos babajátékok

babajátékok

Ha betérsz az áruház babarészlegére, akkor gyakorlatilag elárasztanak a szebbnél szebb babajátékok és bár mindegyiken fel van tüntetve az ideális minimum korhatár, jó, ha figyelsz néhány dologra vásárláskor.

Babajátékok és biztonság

A babajátékok esetében hatványozottan fontos, hogy milyen a babajáték kialakítása. Persze ezeket a játékokat tesztelik és elvileg nem okozhat balesetet. Ennek ellenére előfordulhat köztük a hibás termék vagy a szállítás közben okozott sérülés. Tehát alaposan vizsgáld meg, mielőtt megveszed.

Vannak rajta olyan dolgok, amelyek könnyen lejönnek? Nem sérült meg valahol a babajáték? Egy műanyagból készült játék esetén könnyedén előfordulhat, hogy szállításkor úgy sérül meg, hogy élessé válik valamelyik részén.

babajátékok

A babajátékok tisztítása

Ha vásároltál egy babajátékot, akkor azt minden esetben alaposan tisztítsd meg! Plüssjáték esetében nyugodtan mosd ki kézzel vagy mosógéppel. Utóbbi esetben vizsgáld meg, hogy milyen tisztítási módszer ajánlott a játék számára, amely nem tesz kárt benne.

A műanyag és egyéb más termékeket szintén tisztítsd alaposan meg! A kisgyerekek szeretnek mindent a szájukba venni és megízlelni. Az áruházban pedig sok a szennyeződés, így a gyermek könnyen megbetegedhet, ha nem tartod be ezeket a biztonsági pontokat.

A babajátékokat időről-időre ellenőrizd! Ha a baba esetleg odacsapta valahova a műanyag játékot és megrepedt vagy kiszakította a plüsst. Ha így alakult, akkor ne engedd vele játszani addig, míg az nincs befoltozva. Műanyag játék esetében a ragasztás nem biztos, hogy jó megoldás, mert mérgező. Inkább adjál számára egy másik játékot vagy cseréld ki egy ugyanolyanra.

Tisztítani nem csak egyszer kell – ha leesett a földre vagy látszik rajta, hogy kezd elkoszolódni, akkor ismételd meg a mosást.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*