Egy nagyszerű kerti játék tipp – autópálya a javából!

autópáya

Gyermeked egész álló nap legszívesebben a televíziót nézné, vagy számítógépes játékkal játszana? Ahhoz, hogy kicsald a friss levegőre, ez a kreatív autópálya ötlet biztosan hozzá fog járulni.

Melyik kisgyerek ne szeretné a kisautókat? A boltokban kifejezetten árulnak gyermekek számára autópályás szőnyeget, amelyen a gyerekek egész nap eljátszanak. Ezt az autópályát te magad is elkészítheted, kint a kertben!

Csupán jó néhány régi fel nem használt tégla, vagy ha komolyabb autóutat szeretnél építeni, akkor beton kikeverésére lesz hozzá szükséged.

autópáya

Mindenekelőtt tervezd meg, hogy hogy nézzen ki az autópálya papíron. Tegyél bele kanyarokat, legyenek egyenes szakaszok, akár még körforgalmat is tervezhetsz, lényeg, hogy minél izgalmasabban nézzen ki.

Ha kész, akkor ásd meg a mintát a kertben olyan mélyen, hogy a téglákat éppen bele tudd helyezni az árokba.

A téglákat tisztogasd meg és fesd le feketére vagy szürkére, hogy olyan színe legyen, mint az igazi autóutaknak. Ha a festék megszáradt, helyezd be a téglákat az árokba. A téglák közepre fessél felezővonalat, hogy még élethűbb legyen az eredmény. A téglák közötti esetleges hézagokat feltöltheted betonnal vagy a kiásott földdel.

Az is jó megoldás, ha az árkot egészét betonnal töltöd fel és arra fested meg a felezővonalakat. Talán az eredmény még jobb lesz, mert biztosan nem lesz semmilyen hézag, ami esetleg a tégláknál nem teljesen eltüntethető mindenhol.

Ha ezt az autópályát elkészíted gyermeked számára, biztosra veheted, hogy ezután majd azon kell majd gondolkodnod, hogyan csábíthatnád vissza a szobájába. 🙂

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*